Tegnap délután összeállítottam a mézesnek a tésztáját. Már régebben egy olyan receptet választottam, ami azonnal fogyasztható, nem kell várni, hogy megpuhuljon. Ezt a receptet eredetileg a Moha Konyha oldalán találtam, ha többre vagy kíváncsi, akkor ott megtalálod.
A recept a következő:
50 deka liszt
10 deka porcukor
25 gr szódabikarbóna
1 zacskó mézes fűszerkeverék
25 deka virágméz
6 deka margarin
1 tojás
2-3 ek víz
Tegnap óta pihent a hűtőben. Ma könnyedén kinyújtottam. Nem először készítem ezt a receptet. Első alkalommal sokat vesződtem vele, most viszont nagyon hamar sikerült kinyújtani, kiszaggatni. A titka: meg kell tanulni a mézes tésztával dolgozni. A felét a hűtőben hagytam, így nem tudott ellágyulni, mire a követező adagot nyújtottam.
Hamar kisütöttem, majd elkészítettem az írókamázat is. Ezt a mázat most nem tojásfehérjével készítettem.Valahol olvastam, hogy tojásfehérje porral jobb minőségű írókát kapunk.
Így következő recept alapján álltam neki kikeverni az írókát.
Ezt a mézesreceptet én is szoktam sütni, finom!
VálaszTörlésAz íróka nekem is mindig sok lesz.
Nylonzacskó sarkából írókáztál?